Nieuws/Binnenland
834473
Binnenland

Het gaat mogelijk om 1,3 miljoen euro

Corporatie-bobo's zwijgen

Voormalig directeur Noël P. van woningcorporatie Vitaal Wonen in Limbricht (Limburg) heeft de afgelopen drie dagen geen antwoord gegeven op vragen van de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) tijdens verhoren vanwege vermoedens over fraude.

Op advies van zijn raadsman Sjoerd van Berge Henegouwen heeft hij gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht, liet deze zaterdag weten na berichten in de Limburgse kranten.

De twee oud-directeuren, Noël P. (39) en Jos P. (72), worden verdacht van oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en witwassen. Noël P. heeft de afgelopen drie dagen vastgezeten, volgens zijn raadsman zodat justitie druk op hem kon uitoefenen.

De ex-directeuren worden ervan verdacht dat ze zichzelf tussen 2006 en 2012 ten koste van de corporatie hebben verrijkt. Het gaat mogelijk om 1,3 miljoen euro.

Het onderzoek loopt al veel langer. Meer dan een jaar geleden vonden invallen plaats. Het Openbaar Ministerie (OM) liet woensdag weten dat het onderzoek in de afrondende fase is.

Van Berge Henegouwen adviseerde zijn cliënt te zwijgen omdat justitie nog geen stukken heeft verstrekt waarin de verdenkingen worden onderbouwd, aldus de raadsman. „Pas als ik weet waarom hij beschuldigd wordt kan ik rechtsbijstand gaan verlenen”, zei Van Berge Henegouwen. „Zolang ik niet weet waarop de verdenkingen zijn gebaseerd, kan ik mijn werk niet doen.”