Nieuws/Binnenland
834570978
Binnenland

Verdachte weduwe Tob Cohen aangeklaagd

NAIROBI - De Keniaanse weduwe van de Nederlandse zakenman Tob Cohen, Sarah W., is in Nairobi officieel beschuldigd van moord op haar echtgenoot. W. verklaarde zich niet schuldig en vroeg om op borgtocht te worden vrijgelaten. Ze zit al meer dan een maand vast. Volgens de aanklagers is de moord in juli door W. samen met ongeveer twintig anderen beraamd en gepleegd.

Het is onduidelijk hoeveel vermoedelijke medeplichtigen of mededaders gevangen zijn gezet. De verklaring van één aangehouden hoofdverdachte, Peter K., leidde volgens Keniaanse media tot de vondst van de stoffelijke resten van Cohen. Hij was sinds 19 juli spoorloos. Volgens de weduwe was hij op reis.

Het lijk van Cohen werd 13 september in een oude afgedekte watertank achter zijn huis aangetroffen in de wijk Kitisuru in Nairobi. Cohen was al geruime tijd in een vechtscheiding verwikkeld en de politie arresteerde de weduwe al voor de vondst van het lichaam van haar man.

Psychisch onderzoek

Peter K. is donderdag na Sarah W. voorgeleid. Hij heeft verklaard ziek te zijn en moet na medisch en psychisch onderzoek volgende week vrijdag terugkeren in de rechtszaal. W.’s advocaat Philip Murgor was donderdag weer van de partij. In de vorige zitting betwistten aanklagers dat Murgor advocaat kon zijn in verband met andere functies, maar dat is volgens de rechters ongegrond.