Nieuws/Buitenland
834609
Buitenland

Koning luncht weer met uitblinkers

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag wederom geluncht met mensen die zich onderscheiden in de samenleving. Dat gebeurde op Paleis Noordeinde in Den Haag. De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet zeggen wie de 28 zogeheten 'uitblinkers' zijn, alleen dat ze actief zijn in onder meer cultuur, media, sport, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven.

Op Twitter lieten onder anderen zeilster Marit Bouwmeester, bestuursvoorzitter Nienke Meijer van Fontys Hogescholen, radio-dj Rob van Someren, topkok Jonnie Boer en Jan Slagter van Omroep Max weten dat ze erbij waren.

De uitblinkerslunches vorig jaar waren in maart en november. Toen waren onder meer schrijfster Saskia Noort, actrice Halina Reijn en Humberto Tan onder de gasten. In 2013 vond de lunch vlak voor de troonswisseling plaats. Een van de tafelgasten was radio-dj Gerard Ekdom. Die zei enkele uren na de lunch op de radio dat Willem-Alexander, toen nog prins, al anderhalf jaar van tevoren wist dat hij op 20 april 2013 koning zou worden.