Nieuws/Buitenland
834633
Buitenland

Europese hulp voor studenten Garissa

Een deel van de studenten die het bloedbad op een universiteit in de Keniaanse stad Garissa overleefden, krijgt hulp. De Franse ambassadeur in het Oost-Afrikaanse land, Remi Marechaux, maakte vrijdag volgens Keniaanse media bekend dat Frankrijk gedurende één jaar het schoolgeld betaalt voor de 109 gewond geraakte studenten. Italië zou op zijn beurt 25 studenten een studieplek in Italië hebben aangeboden, betaald en wel.

De 646 studenten die de moordpartij van terreurgroep al-Shabaab van vorige week overleefden, kunnen volgens de Keniaanse overheid voor de rest van hun studie terecht op de Moi Universiteit, die onder meer in de hoofdstad Nairobi is gevestigd. Marechaux deed de toezegging tijdens een bezoek aan de campus in de hoofdstad.

De campus in Garissa in het noorden van Kenya blijft voorlopig dicht. Veel studenten en medewerkers lieten blijken dat zij niet meer terug willen naar die plek, waar 148 mensen om het leven kwamen door de aanslag. Volgens Keniaanse media is de kans groot dat de universiteit nooit meer opengaat.