Nieuws/Buitenland
834684
Buitenland

'Geen fatwa die toestaat dat man vrouw opeet'

Een moslimman mag niet zijn vrouw of een deel van haar opeten in geval van een hongersnood of om zijn eigen leven te redden. De Saudische grootmoefti Sjeik Abdulaziz al-Sheikh ontkende vrijdag volgens nieuwszender al-Arabiya meerdere berichten in internationale media, die de afgelopen week de kop opstaken.

Volgens die geruchten zou er een fatwa zijn uitgevaardigd door de grootmoefti die kannibalisme toestond als een blijk van ultieme onderwerping en liefde. Het zou erop neerkomen dat een man zijn vrouw deels of in haar geheel mocht opeten, als daar de bittere noodzaak toe was.

Sheikh liet vrijdag echter weten dat dergelijke berichten „pogingen van vijanden zijn om de aandacht af te leiden van het belangrijkste, namelijk voorkomen dat de moslims in de wereld misleid worden”.

Volgens CNN is de bron van de valse fatwa een satirische Marokkaanse blogger genaamd Israfel al-Maghribi. Hij schrijft een column genaamd Akhbal al-Tanz (sarcastisch nieuws), maar dat weerhield enkele andere media er niet van om het verhaal over te nemen als nieuws.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo