835127
Nieuws

Bordeelbus naar Spoorwegmuseum

Vandaag komt de bordeel dubbeldekbus uit Zundert aan in Het Spoorwegmuseum. De sexbus van Corry en Frans Siemons is onderdeel van de tentoonstelling 'Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour' die op 16 april open gaat voor publiek.

De Sauna Diana bus was in de jaren 80 de eerste ploegenbus in de Tour de France en een echte bezienswaardigheid. De Engelse dubbeldekkerbus van de seksclub uit Zundert volgde zoon Jan die 5 keer de Tour de France reed. Tegenwoordig is een super-de-luxe ploegenbus niet meer weg te denken in de Tour.

De ploegenbus werd in de jaren 80 een nieuw fenomeen in de Tour de France. Voor die tijd kleedden renners zich achter  een auto om en moesten na de finish naar het hotel om te douchen. Dat een bordeel in het wielrennen verscheen is te danken aan de wielrennende broers Siemons. Ouders Frans en Corry volgden hun zoons in de koers en kochten daarvoor een oude Engelse dubbeldekker. Sauna Diana sponsorde zelfs enige tijd een amateur wielerploeg. Toen zoon Jan de Tour de France ging rijden volgden zijn ouders hem met de bus. Bij de profploegen groeide het besef dat zo’n ploegenbus zo gek nog niet was en werd de ploegenbus een ware trendsetter.

Tijdens 'Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour' vormt de bus het decor voor de thema’s eten, verzorging en materiaal.

Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour is van 16 april tot en met 26 juli te zien in Het Spoorwegmuseum in Utrecht. 

Kijk hier voor meer info.