Nieuws/Binnenland
835263
Binnenland

Verdachte aangehouden in zaak GHB-dode

Een 32-jarige vrouw is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 33-jarige Saskia Jacobs vorig jaar in Nederhorst den Berg. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Lesbisch seksfeest

De ouders van de overleden vrouw spraken onlangs met de media. Bij RTV Noord-Holland uitten ze de verdenking dat de toenmalige vriendin van hun dochter haar mogelijk heeft gedrogeerd. Dat zou zijn gebeurd bij een 'lesbisch seksfeest'.

Saskia overleed in de nacht van 29 op 30 maart. De bewuste ochtend dat het echtpaar het vreselijke nieuws te horen kreeg, staat John en Jacqueline in het geheugen gegrift. "De politie belde aan met de mededeling dat onze dochter was overleden aan GHB", zo vertelt Jacqueline aan RTV Noord-Holland. De 33-jarige Saskia, moeder van een zoontje van tien, moest volgens de ouders echter helemaal niets hebben van drugs. "Sas was anti-drugs. Ze heeft zelf zoveel mensen geholpen om daar vanaf te blijven. Dit klopt gewoon niet."

 

'Geen goed onderzoek'

De familie zegt dat de politie heeft nagelaten om het lichaam van Saskia goed te onderzoeken. Op het lichaam van Saskia zou wel sectie zijn verricht, maar naar de uitslag konden de ouders fluiten. "Het onderzoek zou vertraging hebben opgelopen doordat het NFI het druk had met de slachtoffers van de MH17-ramp", vertelt het stel.

Omdat het stel niet kan verkroppen dat de politie uitgaat van een overdosis, besloot het echtpaar zelf op onderzoek uit te gaan. De ouders verdenken de vriendin van Saskia er van haar te hebben gedrogeerd. De twee zouden elkaar hebben leren kennen via een datingsite. "De vriendin heeft haar wel laten overgeven, maar haar vervolgens laten slapen en geen 112 gebeld."

De politie laat weten dat er inderdaad geen sprake leek van een strafbaar feit, toen de vrouw op 30 maart vorig jaar overleed. „Maar tijdens het onderzoek en door NFI-rapportages kwamen er aanwijzingen naar boven en is het onderzoek geïntensiveerd”, aldus een politiewoordvoerster woensdag.