Nieuws/Buitenland
835273
Buitenland

Cel voor vrouw die kind vergiftigde

Een 27-jarige vrouw is in New York is veroordeeld tot twintig jaar cel voor het vergiftigen van haar vijf jaar oude zoontje. Volgens de rechtbank lijdt de vrouw aan het syndroom van Münchausen by proxy en wilde zij via de ziektes van haar kind aandacht trekken.

De rechter hield bij de bepaling van de straf naar eigen zeggen rekening met de psychiatrische stoornis van de vrouw. Lacey Spears hield op internet een blog bij van de ziektes van haar zoon Garnett, die ze uiteindelijk met zout vergiftigde, meldden Amerikaanse media woensdag.

Volgens de rechtbank had de vrouw haar zoontje vijf jaar lang laten lijden door een aaneenschakeling van ziekenhuisopnames en onnodige chirurgische ingrepen. Uiteindelijk had ze zijn dood veroorzaakt toen hij was opgenomen in een ziekenhuis in New York. Ze had zout in het infuus gedaan waardoor het jongetje stierf.

Alle stappen in het 'ziekteproces' werden via sociale media wereldkundig gemaakt. Zelfs het laatste uur van Garnett, wiens vader door een auto-ongeval om het leven was gekomen, werd gefotografeerd en verspreid terwijl het kind vocht voor zijn leven en aan de beademing lag. De foto's werden als bewijs in de zaak gebruikt.

Haar advocaat beschuldigde het ziekenhuis van nalatigheid en kondigde aan dat zijn cliënt in beroep zou gaan.