Nieuws
835322
Nieuws

Geen trein meer missen met Moet Ik Rennen?

Ben je iemand die regelmatig te laat komt om een bus of trein te pakken? Dan is er nu een uitstekende app beschikbaar. Met de Moet Ik Rennen?-app voer je de route in en de app vertelt wanneer de eerstvolgende reismogelijkheid is. Moet Ik Rennen? geeft vervolgens aan of de gebruiker moet rennen om bij de vertrekhalte te komen.

Een groep studenten ontwikkelde samen met de NS de qua interface eenvoudige app. De gebruiker voert de begin- en eindbestemming in en daarna vertelt Moet Ik Rennen? middels een grote timer die aftikt of je moet rennen (Ja of Nee) voor je bus of trein. Onder de timer staat de afstand tot de vertrekhalte afgebeeld. Alle ov-soorten doen mee in de app: trein, bus, metro en veerboot.

Een voordeel van de app is dat alle tussenhaltes worden weergegeven. Zo krijgt de gebruiker een compleet beeld van de gekozen route. Er kan naar links geswipet worden als de reis tóch niet gehaald wordt en naar rechts als je akkoord bent met de route en tijd. Later vertrekken is dus een optie, want de app geeft de gebruiker zes eerstvolgende route-opties.

Moet Ik Rennen? is in de Google Play Store en de iOS App Store gratis te downloaden.