Nieuws/Buitenland
835326
Buitenland

Jongen aangenomen op dertien topuniversiteiten

De 17-jarige Nigeriaanse immigrant Harold Ekeh uit New York heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd. Op alle dertien topuniversiteiten waar hij zich had ingeschreven, is hij aangenomen.

Zo is de puber aangenomen op elke zogeheten Ivy Leage University, daaronder bevinden zich onder andere Yale, Harvard en Princeton University.

Aan NBC News vertelt Ekeh: ,,Elke keer als ik een acceptatie ontving, dacht ik 'wauw'. Dan is het harde werken toch niet voor niks geweest.''

Ekeh kwam op zijn achtste met zijn ouders en broertjes en zusjes vanuit Nigeria naar de Verenigde Staten. Zijn ouders hoopten hier betere kansen te creëren voor hun kinderen. ,,Toen ik hier net was, probeerde ik zo snel mogelijk de namen van alle Amerikaanse staten uit mijn hoofd te leren.''

Naast de gewone vakken waar Ekeh het op één na hoogste cijfers haalt, helpt hij ook mee met onderzoek om de ziekte van Alzheimer tegen te gaan.

Ekeh denkt dat hij uiteindelijk zal kiezen voor Columbia University, zodat hij in New York kan blijven. Hij heeft tot 1 mei de tijd om een beslissing te maken.

In de toekomst wil Harold hersenchirurg worden.