Nieuws
835335
Nieuws

Slechts twee exemplaren voor Nederland

Laatste Jaguar Project 7 in zicht

Jaguar is begonnen met de bouw van de allerlaatste exemplaren van de Project 7. Van de speciale F-Type zijn nu bijna 250 stuks gebouwd. De oplage is al geruime tijd uitverkocht.

De Engelse autobouwer heeft geen moeite hoeven doen om de gelimiteerde productie te verkopen. Al op de dag van de onthulling noteerde de autobouwer 108 orders. De resterende 142 stuks werden kort daarna vergeven. In Nederland zullen twee exemplaren op de weg verschijnen. Meer auto's kreeg de importeur niet. In totaal zullen 60 auto's voor Europa beschikbaar zijn. De rest wordt verdeeld over onder andere Azië en Noord-Amerika.

Powerdomes

De Project 7 kan gezien worden als een moderne interpretatie van de Jaguar D-Type uit de jaren vijftig. Net als de historische racewagen beschikt de Project 7 over een powerdomes achter de stoelen en staat de voorruit onder een kleinere hoek op het koetswerk. Jaguar levert de open sportwagen in een beperkt aantal kleuren, die een link leggen met het verleden. De roadster wordt aangedreven door de sterkste variant van de 5,0 liter V8-supercharged motor. Het blok levert 575 pk, 25 pk meer dan de krachtbron uit de F-Type V8. In combinatie met een 80 kg lager wagengewicht moet dat voor een sensationeel rijkarakter zorgen.

SVO

Jaguar bouwt de F-Type Project 7 onder het Special Vehicle Operations-label (SVO). De volgende F-Type die door de speciale divisie onder handen wordt genomen is de Coupé, waarvan een 600+ pk-uitmonstering zal worden uitgebracht.