Nieuws
835378
Nieuws

Nicole Kidman flopt

Een horrorscenario in Hollywood wordt voor Nicole Kidman realiteit: De film ‘Gracy Kelly’ zal de bioscopen niet gaan halen, maar wordt in plaats daarvan uitgezonden op de Amerikaanse tv.

De vrouwenzender ‘Lifetime’ heeft de rechten voor ‘Grace Kelly’ gekocht. De bedoeling is dat het biografische drama in het weekend tijdens Memorial Day, waarbij overleden militairen herdacht worden, wordt uitgezonden.  Dit betekent dus dat de film de bioscopen overslaat. Ook al had de film een beperkt aantal internationale releases, het blijft pijnlijk voor de producers en spelers. Onverwachte kritiekVolgens de agenda van filmdistributeur Weinstein Company had de film in eerste instantie in november 2013 uitgebracht moeten worden. Dit verschoof uiteindelijk naar maart 2014, maar door de schokkende recensies tijdens het filmfestival in Cannes werd de releasedatum opnieuw uitgesteld.Nicole Kidman beaamt in Cannes dat de druk op haar schouders groot moet zijn geweest. „Gek genoeg ben ik daar tamelijk ongevoelig voor.”Nicole Kidman vertolkt de rol van van de fragiele Grace in de film over het leven van de prinses. Acteur Tim Roth kruipt in de huid van haar man, Prins Rainier III die verantwoordelijk was voor de hervorming van de grondwet van Monaco en de uitbreiding van de economie. De Koninklijke familie met Kelly’s zoon prins Albert II en haar dochters prinses Caroline en prinses Stephanie vinden dat de film geen goede beeld weergeeft. “Het verhaal is een herschreven, onnodig geïdealiseerd hoofdstuk in de geschiedenis van Monaco en de Koninklijke familie. Er zitten grote historische onjuistheden in en fictieve scènes”, laten de royals weten in een statement.

Regisseur Olivier Dahan spreekt dit tegen en noemt zichzelf in een reactie een kunstenaar. “Ik heb Kelly als een moderne vrouw geportretteerd die zich graag met haar familie, haar man en haar carrière wilde verzoenen.”