Nieuws/Binnenland
835404
Binnenland

Nieuwe documenten MH17 openbaar

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof heeft honderden documenten vrijgegeven over de afhandeling van de ramp met vlucht MH17.

Schoof kwam daarmee de wens tegemoet van NOS, RTL Nieuws en de Volkskrant. Zij deden een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). De documenten zijn voornamelijk e-mails van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie.

Niet alleen de communicatie over allerlei onderwerpen vanuit het ministerie komen aan de orde, ook de uitspraken van toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans worden erin besproken.

Het is de tweede keer dat een groot aantal documenten is gepubliceerd. Ze zijn vrijgegeven door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof. Het gaat grotendeels om e-mails die zijn gewisseld via het zogeheten Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC).

Niet alle documenten die onder het verzoek van de media vielen, zijn gepubliceerd. Ze kunnen worden achtergehouden omdat bijvoorbeeld de privacy van mensen in het geding is of omdat intern beraad door ambtenaren door de publicatie op straat zou komen te liggen.