Nieuws
835412
Nieuws

'Echte vrienden tellen geen extra chromosomen'

Met de examens in zicht, duiken de eerste foto's van de eindexamenfeesten op. Feestend, stralend én ontroerend. Van deze bijzondere foto werden wij wel eventjes stil. Want of Matt nou het Syndroom van Down heeft of niet: hij is de allerbeste vriend van Mikenzy en dat mag de hele wereld weten.

Wat jaren geleden begon met een schoolexcursie eindigde in een bijzondere vriendschap tussen Mikenzy en Matt. Ze kijken voetbal, gaan uiteten en hebben de grootste lol. "Al vanaf het eerste moment dat we aan de praat raakten, wist ik dat het een vriendschap voor het leven zou zijn. Matt is zo'n bijzondere jongen", vertelt Mikenzy aan Huffingtonpost.

Matt, die niet alleen het syndroom van Down heeft, maar ook streed tegen leukemie, vroeg zijn vriendin al een jaar geleden als zijn date voor het eindexamenfeest. Mikenzy twijfelde geen moment en beantwoordde deze vraag met een volmondig ja.

---Liefde kent geen beperkingen

---

Ontroerende woorden

Exact een jaar later was het grote moment eindelijk daar. Prachtig gekleed verscheen het duo op het eindejaarsfeest en lieten zich op een bijzondere manier fotograferen. Gewapend met een bord met daarop de tekst: 'Echte vrienden tellen geen extra chromosomen' poseerde het koppel voor de camera.

De reden? Mikenzy wilde met deze bijzondere woorden een statement maken. "Het symboliseert onze vriendschap en laat zien waar het om draait. Iets wat veel mensen niet zien omdat ze niet kijken naar wie Matt écht is", vertelt ze.