Nieuws
835428
Nieuws

Wat er gebeurt als je dezelfde naam hebt als Beyoncé

Wat zangeres Beyoncé en deze tiener met elkaar gemeen hebben? Ze delen dezelfde voornaam! Op de populaire Facebook pagina Humans of New York vertelt deze jonge vrouw waarom het écht niet altijd even makkelijk is om dezelfde naam te dragen als Queen-B. En wat blijkt? Ze is niet de enige met een bekende naamgenoot ...

Stel je eens voor: iedere keer als je je voorstelt, vallen mensen van hun stoel, geloven ze niet dat je écht zo heet of beginnen ze spontaan met het zingen van liedjes. Het is de realiteit voor Beyoncé, een student uit New York.

Bekende naam

Aan Humans of New York, een blog dat New Yorkers op straat in beeld brengt, vertelde Beyoncé dat ze het wel eens moeilijk heeft met haar bekende naam. "Vaak beginnen mensen spontaan 'Single Ladies' te zingen als ze mijn naam horen. Dat maakt me heel zenuwachtig", vertelt ze.

Herkenbaar probleem

Maar Beyoncé blijkt niet de enige te zijn met een beroemde naamgenoot. Op de Facebookpagina van Humans of New York krijgt ze massaal steun van vrouwen die worstelen met hetzelfde probleem. Een kleine greep uit de reacties:

  1. Bridget Jones: "Als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat mensen naar mijn dagboek vragen ..."
  2. Julia Roberts: "Ik begrijp het volkomen. Ik heb mijn naam nog maar net uitgesproken of het woord 'Pretty Woman' is al genoemd."
  3. Mary Kate: "Iedere keer als ik mezelf voorstel, krijg ik de vraag: 'Waar is Ashley dan?'"
  4. Rihanna: "Herkenbaar. 'Hé, hoe gaat het met Chris Brown?', 'Heb je geen donkere huidskleur', zijn vragen die ik dagelijks krijg."
  5. Emma Watson: "De Emma Watson? NEE!"
  6. Serena Williams: "Je wilt niet weten hoe vaak mensen naar mijn tennisskills vragen."

Oproep: naamgenoot gezocht

Deel jij ook jouw naam met een beroemdheid en wil je jouw verhaal met ons delen? Stuur dan je contactgegevens naarvrouwoproep@telegraaf.nl dan nemen wij contact met je op!