Nieuws
835436
Nieuws

Horen, zien en meelezen: boekentip

Mama zit bij de politie

Met Kaya Crime introduceert uitgeverij Kluitman een vrouwelijke variant op de populaire boekenreeks Baantjer. De jonge rechercheur Kaya Elysee werkt op een politiebureau in Amsterdam, waar ze zware misdrijven onderzoekt. In het eerste boek ’De strijd om de macht’ werkt de vrouwelijke rechercheur al maanden aan een groot loverboy-onderzoek. Boek twee ’Tot de dood ons scheidt’, handelt over een aangrijpend gezinsdrama waarbij een vrouw en een jong meisje zijn omgekomen.

Eva Burgers is de vrouw achter deze nieuwe serie, die in het young-adult genre wordt uitgebracht. Burgers werkte zelf jarenlang bij de politie en put uit eigen ervaringen. Dat het privéleven van een rechercheur niet altijd over rozen gaat, wordt door de Kaya-reeks goed duidelijk. Behalve heftige en tevens actuele zaken zien we hoe Kaya worstelt met normale zaken rondom familie, vrienden en liefde. Burgers laat hiermee zien dat ook rechercheurs ’gewone’ mensen zijn van vlees en bloed. De boeken zijn lekker vlot geschreven en vormen een mooie aanzet tot een complete serie.

Welk boek ligt er momenteel bij jullie op het nachtkastje?

Kaya Crime - Eva Burgers - Uitgeverij Kluitman

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!