Nieuws/Binnenland
835457
Binnenland

NIEUWS

Windsurfer Bouman aan start WK Formula

Windsurfer Casper Bouman gaat weer een poging wagen voor de wereldtitel tijdens de WK Formula windsurfen, dat van 8 t/m 12 april gehouden wordt in Praia de Vittoria op de Azoren. In 2013 werd Bouman zowel Europees als wereldkampioen in deze klasse, in 2014 behaalde hij een vijfde plek op het WK. Dit jaar gaat de Hagenees op de Azoren opnieuw voor de wereldtitel.

Vandaag start het WK Formula, dat een klein (40 deelnemers) maar sterk deelnemersveld kent waar vele titelhouders aan meedoen. Naast Casper Bouman verschijnt Steve Allen (AUS) aan de start, goed voor 3 wereldtitels, en Ross Williams (GBR), met 2 titels en huidige wereldkampioen. En ook Europees kampioen Sebastien Koerdel (GER) en Gonzalo Costa Hoevel (ARG) zullen de strijd met Bouman aangaan.

De ‘triple’ van Bouman

Casper Bouman wil wereldkampioen worden in de drie grootste mondiale windsurfdisciplines (‘de triple’). Twee van de drie wereldtitels heeft de Hagenees al op zak. In de Olympische RS:X-klasse, die hij won in 2006, en in de Formula klasse die hij in 2013 op zijn naam schreef. Voor de Slalom-klasse heeft hij zichzelf een aantal jaren de tijd gegeven om dit doel te bereiken. Het Olympisch en het Formula windsurfen vallen beiden in de categorie ‘course racing’. Dit in tegenstelling tot het ‘slalom racing’.