Nieuws
835474
Nieuws

Nelly Frijda keert terug naar het theater

Nelly Frijda keert nog eenmaal terug naar het theater. De 78-jarige topactrice nam twee jaar geleden afscheid van het toneel. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Volgend seizoen is ze te zien in de voorstelling Vrouwen van later. Dat heeft producent Hummelinck Stuurman woensdag gemeld. Frijda deelt het podium met Ingeborg Elzevier, Trudy Labij en Lusanne Arts.

In de komedie speelt Frijda de rol van Mimie, een oude eenzame vrouw die alleen nog maar met haar parkiet praat. Haar hele leven heeft ze opgeofferd aan haar man, die een BN'er was. Op een dag worden Mimie en haar zus bezocht door een wildvreemde vrouw die een opmerkelijk verhaal over de overleden echtgenoot komt vertellen.

Andreaspenning

Vrouwen van later is geschreven door Thomas Verbogt, het stuk wordt geregisseerd door Jeroen van den Berg. De première is eind november in de Leidse Schouwburg; daarna is de voorstelling tot half april door heel Nederland te zien.

Het laatste stuk waar Frijda tot nu toe in speelde was de musical Yab-Yum. Bij de laatste opvoering gaf burgemeester Eberhard van der Laan haar de Andreaspenning, voor haar veelzijdige en succesvolle carrière. De actrice is bij het grote publiek vooral bekend geworden als Ma Flodder uit de gelijknamige reeks hitfilms.