Nieuws/Binnenland
835500
Binnenland

Braillepad eindigt in bosjes

De gemeente Breda is de fout in gegaan tijdens de aanleg van een speciale oversteekplaats voor blinden en slechtzienden. Wanneer die vanaf winkelcentrum De Burcht via dit braillepad de Duurstedestraat willen bereiken, belanden zij in de bosjes.

„Maar het blijft niet bij deze ene keer”, weet Els Smith van het blindenexpertisecentrum Visio Breda. „Het gebeurt vaker dat er vergissingen worden gemaakt wanneer er voorzieningen voor mensen met een visuele beperking worden aangelegd.”

„Vorig jaar juni was het in Breda ook raak, toen een zogeheten geleidelijn uiteindelijk doodliep tegen een lantaarnpaal. En de gemeente heeft weliswaar een toegankelijkheidsadviseur in dienst, maar tijdens de nieuwbouw van het centraal station ging het opnieuw mis.”

„In de stationshal zijn hele brede traptreden van grijs natuursteen gekomen waar zelfs goedziende mensen over struikelden! Daar heeft men nu met gekleurde tape contraststrepen op aangebracht. Het station zelf was al klaar, terwijl de hele infrastructuur nog te wensen over liet.”

Een woordvoerder van de gemeente Breda laat weten dat „de noppen aan het einde van de witte geleidelijnen op het braillepad nu precies ophouden bij de bosschages. Voor ieders veiligheid gaan wij die dertig centimeter terugbrengen.”