Nieuws
835504
Nieuws

'Jay Z haalt muziek van Spotify'

Volgens Bloomberg is Jay Z begonnen met het verwijderen van muziek uit Spotify. Zijn debuutalbum Reasonable Doubt zou in de Verenigde Staten niet meer te vinden zijn in Spotify. In Nederland is het album vooralsnog wel te beluisteren.

Jay Z kocht onlangs het Zweedse Aspiro en werd daarmee eigenaar van muziekdienst Tidal. Op social media werd er meteen volop gesproken over de mogelijke consequenties voor concurrent Spotify. Eerder zag de populairste muziekstreamer Taylor Swift al vertrekken en nu lijkt Jay Z haar voorbeeld te volgen. Bijna als vanzelfsprekend is het werk van Jay Z wel op Tidal te vinden. Dat van Taylor Swift ook overigens.

Spotify groeide in de afgelopen jaren uit tot de grootste en populairste muziekdienst. De grote catalogus en de mogelijkheid om zonder abonnement van de service gebruik te kunnen maken, lijken daarbij behoorlijk te hebben geholpen. De catalogus van Spotify is nog altijd gigantisch, maar het vertrek van populaire artiesten kan een probleem worden voor de Zweden. De gratis optie staat al langer onder druk. Artiesten klagen dat het afbreuk doet aan hun werk.

Binnenkort komt ook Apple met een 'on-demand-muziekdienst'. Volgens insiders wil de iPhonemaker zich net als Tidal gaan onderscheiden met zogeheten exclusives en het is dan ook goed mogelijk dat je binnenkort aan één muziekdienst niet meer genoeg hebt om naar al je favoriete artiesten te kunnen luisteren.