Nieuws
835513
Nieuws

Vivendi wil videowebsite Dailymotion kopen

Het Franse mediaconcern Vivendi wil de videowebsite Dailymotion overnemen. Het bedrijf is daarover exclusief in gesprek met telecombedrijf Orange, dat een belang van 80 procent wil verkopen. Dat maakten de twee ondernemingen dinsdag bekend.

Vivendi is bereid 217 miljoen euro op tafel te leggen voor het belang dat Orange sinds 2013 heeft in Dailymotion. Dat internetbedrijf is na YouTube (zij het op grote afstand) het grootste onlineplatform ter wereld om video's te delen.

Orange zou als minderheidsaandeelhouder betrokken blijven bij Dailymotion. Drijvende kracht achter de onderhandelingen is naar verluidt de Franse overheid, die een belang van 25 procent heeft in het telecombedrijf. Parijs zou de Franse tegenhanger van YouTube graag in Franse handen willen houden.

Vivendi deed vorig jaar zijn activiteiten op het gebied van mobiele telefonie in eigen land voor zo'n 17 miljard euro van de hand. De koper was het eveneens Franse kabel- en telefonieconcern Altice, dat genoteerd is aan de beurs in Amsterdam. Sindsdien richt Vivendi zich volledig op groei als leverancier van mediacontent.