Nieuws/Buitenland
835551
Buitenland

Eerste foto kapitein ramptoestel GermanWings

Hij wordt wel de vergeten held van het gedoemde toestel van GermanWings genoemd. Piloot Patrick Sondenheimer, die uit alle macht probeerde de cockpitdeur te forceren om zijn gestoorde collega Andreas Lubitz ervan te weerhouden 149 onschuldige mensen mee zijn zelfverkozen dood in te sleuren. Voor het eerst is er een foto van de omgekomen vader van twee kinderen gepubliceerd.

Op een foto die is gemaakt bij een herdenkingsplek op de luchthaven van Düsseldorf voor de omgekomen GermanWings-medewerkers is ook het portret van Sondenheimer te zien. Zijn beeltenis staat naast die van Andreas Lubitz. Het is niet duidelijk wie de foto heeft gemaakt en wanneer.

Ongeveer tien minuten voordat het toestel neerstortte, verliet gezagvoerder Sondheimer kort de cockpit , vermoedelijk om naar wc te gaan. Lubitz zette vervolgens de daling in via het Flight Monitoring System. In de laatste acht minuten is het toestel gedaald van 12 kilometer hoogte naar lager dan 2 kilometer. 'Flugkapitän’ Sondenheimer kwam de afgesloten cockpit niet meer in, schreeuwde en sloeg op de deur. Uiteindelijk probeerde de met meer dan 6000 vlieguren zeer ervaren captain in wanhoop en doodsangst de deur met een bijl open te breken. Tevergeefs.