Nieuws/Buitenland
835553
Buitenland

Peiling Britse verkiezingen: Labour aan kop

In de aanloop naar de verkiezingen in Groot-Brittannië, op 7 mei, gaat oppositiepartij Labour Party aan kop. De partij staat nipt voor op de regeringspartij van premier David Cameron. Dat wijst een peiling van onderzoeksbureau YouGov in opdracht van de Britse krant The Sun uit

Het belooft een nek- aan-nekrace te worden. Labour, met aan het roer Ed Miliband, staat op 35 procent van de stemmen, tegenover 33 procent voor de Conservatieve Partij van Cameron. De rechtse, eurokritische partij UKIP komt in de peiling uit op 14 procent, terwijl de Liberale Democraten 8 procent van de stemmen zouden krijgen en de Groenen 5 procent.

Vorige week lagen de Conservatieven en Labour ook dicht bij elkaar; toen kwam onderzoeksbureau YouGov uit op respectievelijk 37 en 35 procent van de stemmen. Zodoende lijkt het onmogelijk te worden om zonder coalitiepartner te regeren. De verkiezingen beloven de spannendste in tijden te worden, omdat er niet langer twee maar vier grote partijen zijn. Campagnes zijn al maanden geleden begonnen.