Nieuws/Binnenland
835570
Binnenland

Zeilmeisje Laura Dekker getrouwd

Zeilmeisje Laura Dekker (19) is in Nieuw-Zeeland getrouwd met haar grote liefde, de 31-jarige Duitser Daniël Tealman.

De twee gaven elkaar op 28 maart op blote voeten het ja-woord in de bergen van Whangarei. Laura droeg een eenvoudige witte jurk en een krans van bloemen. Daniël ging gehuld in een overhemd en giletje. De bruiloft werd door een select gezelschap bijgewoond, onder wie de gescheiden ouders van Laura.

De kersverse echtgenoten zijn sinds 2013 dolgelukkig met elkaar en wonen op Laura’s boot ’Guppy’ voor de kust van Nieuw-Zeeland. Dat Daniël twaalf jaar ouder is, vindt het zeilmeisje alleen maar een voordeel, legde ze eerder uit. ,,Ik kan beter met oudere mensen omgaan."

Laura Dekker kreeg in 2012 internationale bekendheid toen ze als 16-jarige puber de jongste zeiler werd die solo de wereld heeft rondgevaren. Aan de recordpoging ging een langdurige strijd met de Nederlandse autoriteiten vooraf. De discussies over haar solotocht liepen zo hoog op dat de Kinderbescherming de ouders voor de rechter sleepte om de reis tegen te houden.

De afgelopen maanden was Laura te zien in het RTL 5-programma Expeditie Poolcirkel, waarin ze als winnaar uit de bus kwam.