Nieuws

Katy Perry prachtig in de Ziggo Dome

Een vliegende piramide, een mechanische paard, dansers in Afrikaanse krijgerpakken, danseressen in kittige kattenkostuums en Katy Perry in jurk na jurk na jurk: het eerste van haar twee Ziggo Dome-concerten was vooral een lust voor het oog.

Dat zo volop van al dat visuele spektakel genoten kon worden was echter vooral te danken aan de klasse van de gastvrouwe. Zingend, dansend, maar ook pratend en grapjes makend met het ruim zeventienduizend hoofdjes tellende publiek leek ze volledig op haar plek. Alsof ze het vak volledig onder de knie heeft, zo geroutineerd had Katy Perry de boel maandag onder controle.

Hit

De ene hit na de andere schalde bovendien door de arena. Het grotesque Roar, meteen aan het begin. Gevolgd door Dark Horse, toen ze van het neon-lichterige Prism-thema overstapte op de Egyptische aankleding. Bij I kissed a girl vergezelden haar danseressen haar in geinige dik-maak-pakken (compleet met Kim Kardashian-konten), Hot N Cold kreeg vervolgens weer een speels jazzjasje.

Akoestisch

Nadat Perry zich haar enthousiaste toeschouwers een lesje 'Nederlands' (,,Hoe zeggen jullie selfie?") ontfutseld had, verraste ze met een sterk gezongen akoestisch deel waarin ze haar vocale kunnen demonstreerde. Richting de finale nam de hitdichtheid een laatste keer toe, met achter elkaar Teenage dream, California Gurls, het heerlijke Birthday (compleet met taart!) en het extatische Firework tot slot - wat natuurlijk voorzien werd van écht vuurwerk.

Toppop

Al met al verraste de 30-jarige Amerikaanse niet. Na het zien van haar Super Bowl Halftime-show van begin februari wisten we immers al dat ze concerten van deze omvang aankan. Maar met de lachende manier waarop, die deed vermoeden dat het haar niet eens meer moeite kost massa's te entertainen, dwong ze wél weer een beetje meer respect af. Wie een kaartje heeft voor haar show van dinsdagavond in Ziggo Dome kan zich namelijk zonder enige zorg opmaken voor een prachtig avondje toppop. Zulke garanties zijn in de muziek zeldzaam...