Nieuws/Binnenland
836275
Binnenland

1 aprilgrap over moskee valt verkeerd

Een misplaatste 1 aprilgrap over de omstreden megamoskee El Wahda, zorgt al dagenlang voor enorme onrust onder inwoners van Gouda en lokale politici.

Een grappenmaker heeft afgelopen woensdag 1 april in het dagelijks verschijnende vakblad Cobouw een advertentie geplaatst met een bouwopdracht voor een megamoskee voor circa 1500 gelovigen op de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne.

De tekst zorgt voor veel beroering in de stad. Omwonenden hadden het idee dat de gemeente achter hun rug in het diepste geheim doorging met de bouw. Ook oppositiepartijen in de gemeenteraad reageerden achter de schermen verrast.

Onlangs heeft Gouda met El Wahda besloten om het gewraakte plan voor een megamoskee te laten varen. Er komt nu een islamitisch centrum voor ’significant minder bezoekers’.

De gemeente Gouda kan niet lachen om de grap over het hypergevoelige hoofdpijndossier. De onrust komt ook nog eens op een zeer onhandig moment voor de lokale bestuurders. „Volgende week hopen we een bemiddelaar te kunnen presenteren”, legt een zegsman uit. „Wij hebben helemaal niets met deze advertentie te maken.”