Nieuws
836601
Nieuws

KPN-topman Blok geeft bonus terug

KPN-topman Eelco Blok geeft zijn extra bonus van €425.000 terug aan het telecombedrijf.

Vakbonden hadden daarom gevraagd, nadat de KPN-topman sinds 2011 7000 mensen had ontslagen en loonsverhogingen voor het personeel beperkte.

Bestuursvoorzitter Blok ontving bij KPN binnen een jaar bonussen van €925.000. Hij zag zijn totale beloning in 2014 met zeven ton stijgen naar €2,1 miljoen. De €425.000 ontving hij voor de verkoop van dochter E-plus, zijn reguliere bonus verdubbelde naar een half miljoen euro.

Tot inkeer

De oproep om van de bonus af te zien volgde op de beloningsrel bij ABN Amro. Donderdagavond maakte Blok in een interne brief aan zijn personeel bekend de bonus van €425.000 terug te geven.

,,Deze bonus'', zo schrijft hij in een brief aan zijn personeel, ,,had ik onder andere ontvangen voor de inspanningen die ik geleverd heb voor de verkoop van E-Plus. Sinds maart zijn we in onderhandeling met de vakbonden over een nieuwe cao. Aan het begin van dit proces hebben de bonden mijn beloning onderdeel gemaakt van deze onderhandelingen'', zo verwijst Blok naar eerdere gesprekken met de vakbonden.

Toekomst KPN

,,Het is in het belang van KPN en alle collega’s dat we de cao-onderhandelingen constructief en zuiver kunnen voeren. Deze gesprekken moeten niet gaan over mij, maar over de toekomst van KPN. Ik wil me nu ten volle focussen op ons bedrijf en onze klanten.''

Klik hier om het laatste nieuws van uw favoriete aandeel voortaan direct op uw smartphone te ontvangen