Nieuws/Binnenland
836613
Binnenland

Ook vriendin vermoorde Roosendaler opgepakt

De politie heeft donderdag de vriendin van de vermoorde Roosendaler John Wassink aangehouden. De vijftigjarige Petra van E. wordt verdacht van bezit van vuurwapens en drugs. Ze wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar vriend, benadrukt de politie donderdag. Voor de moord zit de zeventigjarige vader van de vrouw vast.

De wapens en drugs werden vorige maand gevonden tijdens invallen in het onderzoek naar de moord. De vrouw meldde zich donderdag op verzoek van de politie op het bureau in Breda en werd daar aangehouden. Ze wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het lichaam van de 45-jarige Wassink werd vorig jaar verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal bij Breda. Hij was een paar dagen eerder doodgeschoten in de woonwagen op zijn autobedrijf in Roosendaal. Zijn hoofdverdachte schoonvader is de beruchte voormalig drugsbaron Kobus L.

Kobus de Zigeuner zat eerder vijftien jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse.