Nieuws/Buitenland
836616
Buitenland

'Lichaam Stevaert gevonden in kanaal'

Het lichaam van de vermiste Steve Stevaert is gevonden in het kanaal, meldt VTM Nieuws. De 60-jarige Steve Stevaert verdween eerder donderdag nadat bekend was geworden dat hij voor een rechter moet verschijnen op verdenking van verkrachting.

Eerder werd bekend dat bij de zoektocht naar de Vlaamse ex-minister in het Albertkanaal bij Hasselt een sonarboot van de politie „de vorm van een lichaam” had gevonden. Dat gebeurde in de beurt van de plek waar de fiets en jassen van de voormalige bewindsman werden aangetroffen.

Stevaert was voorzitter van de Vlaamse sociaaldemocratische partij en viceminister-president en minister in Vlaamse regeringen. Hij was van 2005 tot 2009 hoofd (gouverneur) van Limburg. Als burgemeester van Hasselt voerde hij daar in 1997 gratis openbaar vervoer in. Hij draagt nu de eretitel minister van staat.

De verkrachting zou 4,5 jaar geleden in Brussel hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer diende begin 2013 een klacht in. Stevaert zou misbruik hebben gemaakt van zijn functie in een van de bedrijven waarvoor hij werkte. Hij was de laatste jaren niet meer politiek actief.