Nieuws/Binnenland
83662818
Binnenland

Inzamelingsactie voor nieuwe auto voor aangevallen persfotograaf

Persfotograaf Timothy (31).

Persfotograaf Timothy (31).

LUNTEREN - Vrienden en collega’s van persfotograaf Timothy die maandag werd aangevallen in Lunteren zijn een inzamelingsactie begonnen om de journalist aan een nieuwe auto te helpen. Zijn auto raakte total loss toen een inwoner van Lunteren de wagen met daarin de fotograaf en zijn vriendin met een shovel in de sloot duwde. Deze 34-jarige verdachte zit vast en wordt verdacht van poging tot doodslag. Ook twee andere mannen zijn opgepakt.

Persfotograaf Timothy (31).

Persfotograaf Timothy (31).

De persfotograaf wilde beelden maken van een autobrand aan de Krommehoekseweg in Lunteren maar daar waren omstanders het niet mee eens. Ze sloegen op de auto met stokken en uiteindelijk kwam het voertuig ondersteboven in de sloot terecht. De brandweer moest de fotograaf en zijn vriendin uit de wagen bevrijden.

Volgens de initiatiefnemers van de crowdfundingsactie had de fotograaf de auto net een maand. Zij willen dat de journalist zo snel mogelijk een nieuwe auto krijgt. Wachten op een uitkering van de verzekering duurt volgens hen te lang. De vrienden willen 5000 euro inzamelen.