Nieuws
836637
Nieuws

Handelaar verdient $2,4 miljoen dankzij tweet

Een Wall Street-handelaar heeft $2,4 miljoen verdiend, beleggend in chipmaker Altera, reagerend op een twitterbericht.

De niet nader bekend geworden handelaar kocht op de vrijdagmiddag na het uitbreken van het nieuws door deze tweet van de Wall Street Journal direct voor $110.530 aandelen Altera. 

 

 

 

Altera, actief in vooral de markt voor chips in telefoonnetwerken en auto's, werd inderdaad overgenomen door Intel voor een recordbedrag. Vooraf leek dat nieuws kansloos. Altera ging tegen $36 in de overname, de handelaar werkte daarvoor nog met een koers van $34,75.

De deal met een call optie op Altera kostte $0,35. Dat is extreem laag, vooral omdat de markt nooit verwachtte dat het aandeel in de buurt van $36 zou kunnen komen.

Geen robothandelaar

Binnen 28 minuten na de tweet schoot het aandeel naar $36 en uiteindelijk $44,39 bij de slotbel. Toen had de handelaar het hele pakket alweer verkocht, na uitoefening van de call optie haalde hij in totaal $2,4 miljoen binnen.

Volgens zakenblad Fortune kwam de aankoop erg snel, binnen een minuut na de tweet. Analisten onderzochten de snelle winst, ze vermoedden dat robothandelaren aan het werk waren geweest, maar daarvan bleek later geen sprake.

NXP slaat miljardenslag

Altera is relevant in de markt. Onlangs maakte het Nederlandse NXP al bekend dat het voor ruim €10 miljard het Amerikaanse Freescale overneemt.

 

Klik hier om het laatste nieuws van uw favoriete aandeel voortaan direct op uw smartphone te ontvangen