Nieuws
836659
Nieuws

Waze geeft verwachte filetijd aan

Een van de frustraties van het terechtkomen in een file, is niet weten hoe lang het duurt voor je er weer uit bent. Navigatieapp Waze maakt het iets dragelijker met de nieuwe Traffic Bar.

Deze feature toont je vooruitgang in de file en geeft een schatting van de tijd die je er zult doorbrengen. De update brengt ook andere kleine verbeteringen mee. Zo geeft de stemgestuurde navigatie voortaan bij de start aan wat de beste route is door een ‘Ga via’-steminstructies.

Ook het terugkrijgen van je bestaande Waze account als je een nieuwe telefoon in gebruik neemt, is makkelijker gemaakt. Door het invoeren van je eerdere geregistreerde telefoonnummer verschijnt je gebruikersnaam in beeld.

De van oorsprong Israëlische navigatie-app is sinds 2013 eigendom van internetgigant Google. De verkeersinformatie in Waze wordt gegenereerd door de gebruikers. Daardoor worden files, flitsers en gewijzigde verkeerssituaties volgens de app-maker sneller doorgevoerd dan wanneer de data van een instantie zouden moeten komen.

Vooralsnog blijft Waze een aparte app, naast Googles eigen Google Maps. Wel maakt het sinds kort deel uit van Google Mobile Service, apps en diensten die door Google zelf worden gemaakt en beheerd.

In de VS raakte Waze onlangs in opspraak. Volgens een aantal politieagenten werkt de app 'gezagsondermijnend gedrag in de hand'.