Nieuws/Binnenland
836663
Binnenland

'Ze smelten de kazen'

Kaas fietsroute

Wat je dichtbij haalt, is lekker! Dat geldt zeker voor de kazen die uit het Groene Hart komen. En aangezien dit gebied in de Randstad ingeklemd ligt tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, kan het in ons kleine kikkerlandje nooit ver van u vandaan liggen.

In het kader van de maand van het Groene Hart is er een prachtige boerenkaas fietsroute uitgestippeld. Zeven kaasboerderijen openen tijdens de paasdagen hun deuren. De 44 km lange fietsroute voert u langs de Kagerplassen, het Braassemermeer en de Wijde Aa.

Onderweg komt u langs de zeven kaasboerderijen. Een mooie gelegenheid om de boer en boerin een bezoekje te brengen. Alle boeren en telers die de streekproducten van het Groene Hart leveren, hebben grote liefde en passie voor hun vak. De koeien die de melk voor kaas en zuivel leveren, mogen buiten grazen zolang het kan. Kaas wordt gemaakt volgens traditioneel, ambachtelijk proces; zuivel is puur natuur en zonder onnodige toevoegingen.

www.hoogvliet.com, groenehartstreekproducten.nl

Deelnemende boerderijen:

Kaasboerderij van Schie, Zijldijk 7, Warmond. Tweede paasdag geopend.

Boeren-Leidse Kaasboerderij Sweylanthoeve, Sweilandpolder 9, Warmond. Beide paasdagen geopend.

Kaasmakerij Kwakernaak, Hofdijklaan 23, Oud Ade. Tweede paasdag geopend.

Kaasboerderij van Leeuwen, Doespolderkade 1, Hoogmade. Beide paasdagen geopend.

Landwinkel Landlust, Gnephoek 44, Alphen aan den Rijn, Tweede paasdag geopend.

Zuivelboerderij en Landwinkel Steenwijk, Woubrugseweg 80, Alphen aan den Rijn. Beide paasdagen geopend.

Kaas- en zuivelboerderij en Landwinkel Castelijn, Pastoor van de Plaatstraat 40, Rijpwetering. Beide paasdagen geopend vanaf 12.00 uur