Nieuws/Binnenland
836697
Binnenland

Advocaat Enise B.: straf is te hoog

Advocaat Peter Plasman vindt de straf voor Enise B. veel te hoog. ,,Ik had echt een lagere straf verwacht'', zei Plasman donderdag na het vonnis van de rechtbank in Assen.

De raadsman vindt dat de rechters er onvoldoende rekening mee hebben gehouden dat B. nooit eerder met politie en justitie in aanraking is geweest. Ook is zij in tegenstelling tot haar vriend Antonio van der P. ,,op enkele cruciale'' punten vrijgesproken, terwijl B. slechts vier jaar minder celstraf kreeg opgelegd. Plasman kon nog niet zeggen of hij in hoger beroep gaat.

Het Openbaar Ministerie is tevreden over de straf die de rechtbank Van der P. heeft opgelegd, maar beraadt zich nog op het vonnis tegen Enise B, zei een woordvoerster.

De slachtoffers van het duo op de camping bij Enschede zijn tevreden over het vonnis, liet hun woordvoerder Marius Dijke weten. Er is wel enige teleurstelling over de iets lagere straf voor B. ,,maar voldoening overheerst'', zo zei hij. Erger vinden de slachtoffers het dat het duo donderdag niet zelf voor de rechtbank is verschenen. ,,Als je zulke dingen op je geweten hebt, moet je er ook nu zijn.''

De rechtbank bepaalde verder dat van der P. en B. hun slachtoffers een schadevergoeding van in totaal ruim 100.000 euro moeten betalen.