Nieuws
836705
Nieuws

Mercedes zwaait G 63 AMG 6x6 uit

Mercedes-Benz bouwt nog deze maand de allerlaatste G 63 AMG 6x6. Volgens AMG-topman Tobias Moers zijn er rond de honderd exemplaren van de opvallende terreinbeul geproduceerd.

De belangstelling voor het model heeft Mercedes-Benz verrast. De autobouwer had niet verwacht dat er een dergelijk grote vraag naar de mastodont zou zijn. Toch beperkt de fabrikant het aanbod nu. Met succes, want naar verluidt worden er al bedragen ver boven de nieuwprijs voor de 6x6 geboden. In Nederland kost de auto een tonnetje of vier. Er zijn verschillende exemplaren geleverd.

G500 4x4-2

Mercedes zal wederom een bijzondere versie van de G-Klasse gaan leveren. Binnenkort start de productie van de G500 4x4-2. Dat model beschikt over twee assen, maar staat hoger op de vier wielen. De auto beschikt bovendien over het koetswerk van de Wagon.

Twaalfcilinder

Overigens kondigde Mercedes-Benz op de autoshow in New York aan de G65 AMG ook in de Verenigde Staten te gaan leveren. De terreinbeul met V12-motor werd tot op heden alleen in onder meer Europa en het Midden-Oosten geleverd. In eerste instantie was er sprake van een gelimiteerde oplage, maar al vrij snel werd bekendgemaakt dat door de relatief grote vraag naar het topmodel de uitmonstering in het reguliere programma zou blijven. Vooral in het Midden-Oosten is de V12-versie zeer gewild.

Mercedes blijft de G-Klasse tot in ieder geval het volgende decennium leveren.