Nieuws/Binnenland
836730
Binnenland

Nintendo zet in op Amiibo’s

Tijdens een Nintendo Direct-presentatie die afgelopen nacht werd uitgezonden, heeft Nintendo bekendgemaakt dat Splatoon en Yoshi’s Woolly World respectievelijk op 29 mei en 26 juni zullen verschijnen voor de Wii U. Van beide game komen ook speciale Amiibo-poppetjes.

Animal Crossing-fans kunnen in de herfst hun vaardigheden als binnenhuisarchitect op de proef stellen in Animal Crossing: Happy Home Designer voor de 3DS. In het najaar verschijnen ook de Amiibo-kaarten, waarvan de eerste set is versierd met Animal Crossing-personages. Verder komt de NFC-accessoire uit voor de 3DS, 3DS XL en 2DS waardoor de Amiibo’s ook daar te gebruiken zijn.

Vanaf nu zijn er Nintendo 64- en Nintendo DS-spellen beschikbaar voor de Virtual Console op Wii U. Om te beginnen zijn dat Mario Kart DS, WarioWare Touched! , Super Mario 64 en Donkey Kong 64.

Als speciale aanbieding krijgen spelers die vóór 16 april drie van deze games aanschaffen de vierde game gratis op dezelfde Wii U. In de toekomst worden meer spellen toegevoegd, zoals Paper Mario en Yoshi’s Island DS. Tevens is in de eShop vanaf 21 mei Swords & Soldiers 2 te downloaden van de Nederlandse studio’s Ronimo Games en Two Tribes.

Gamers moeten verder nog even geduld hebben voor de nieuwe Fire Emblem-titel voor de Nintendo 3DS. Deze komt pas uit in 2016.