Nieuws
836754
Nieuws

Misdaadduo hoort straf

Antonio van der P. en Enise B., die vorig jaar februari een spoor van geweld trokken door Nederland, horen donderdag hoelang ze de cel in moeten. Tegen Antonio van der P. (26) eiste het Openbaar Ministerie zestien jaar cel, tegen Enise B. (20) veertien jaar.

Volgens het OM ging het 'misdaadduo' „doelbewust en koelbloedig” te werk en hebben Van der P. en B. „ongelooflijk veel leed veroorzaakt”. Hun slachtoffers hebben na ruim een jaar nog steeds lichamelijke en psychische problemen, zei de officier van justitie eerder.

Het OM beschuldigt de twee onder meer van poging tot doodslag, diefstal, zware mishandelingen en afpersing. De twee sloegen in februari 2014 toe in Echten (Drenthe), Meppel, Lage Mierde (Noord-Brabant) en op twee plekken in Enschede.

Volgens de verdediging wordt ten onrechte de indruk gewekt dat Van der P. en B. „beesten zijn en onmenselijk”. „Ze erkennen dat ze misdrijven hebben gepleegd en nemen daarvoor de verantwoordelijkheid”, zeiden hun advocaten eerder.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");