Nieuws
836770
Nieuws

Skiën op het zuidelijk halfrond

Het einde van het wintersportseizoen is in zicht. En hoewel veel mensen natuurlijk zin hebben in de zomer, zijn er ook altijd ‘die-hard’ wintersporters die het liefst het hele jaar willen skiën. Dat kan uiteraard in één van de overdekte sneeuwbanen in Nederland, op diverse gletsjers in de Alpen, maar je kunt het ook verder weg zoeken. Hierbij een aantal niet alledaagse wintersportbestemmingen op het zuidelijk halfrond van onze aardbol, waar het winter is als wij op het strand zitten.

1. Nieuw-Zeeland

Oké, het is een hele vliegreis, maar dan ben je wel gegarandeerd van een mooi ski-avontuur. Het wintersportseizoen loopt hier van begin juni tot eind oktober. Bekende skigebieden zijn: Tukino, Turoa en Whakapapa – het grootste skigebied van Nieuw-Zeeland - op het Noordereiland. Op het Zuidereiland is de keuze groter: Cardrona, Coronet Peak, Craigieburn Valley, Mt Hutt, Ohau Snow Park, The Remarkables, Treble Cone, Mt Dobson en Roundhill.  Tijdens een wintersport in het relaxte en gastvrije Nieuw-Zeeland maak je zeker nieuwe vrienden.

2. Argentinië

Skiën in het land van onze koningin is vooral populair bij de Argentijnen zelf. Je kunt hier van mei tot eind september wintersporten in Patagonië en de Mendoza provincie. Bariloche is het meest populaire skigebied en is geschikt voor elke type wintersporter. In Las Lenas komen liefhebbers van steilere hellingen en ongerepte afdalingen aan hun trekken. Liever low cost op pad? Bezoek dan Cerro Castor.

 

3. Chili

Chili is een geliefde bestemming voor professionele skiërs en snowboarders uit de hele wereld. De voorzieningen en faciliteiten zijn er bijzonder goed. Bekende skigebieden zijn Tres Valles, Portillo en Chillan. Ook voor freeriders en toerskiërs is Chili een absoluut paradijs. Wintersporten op besneeuwde vulkanen met overweldigende uitzichten, dat doe je niet zomaar elk jaar…

4. Australië

Ietsje minder ver vliegen dan de nummer 1 uit deze lijst is Australië. Als je de ruim 24 uur durende vliegreis op de koop toeneemt kun je kiezen uit een flink aantal skigebieden, waaronder Falls Creek, Mount Buller, Mount Hotham of het exotisch klinkende Perisher Blue. Toch even wat anders dan Gerlos, of Mayrhofen…Bron: Snowplaza