Nieuws/Binnenland
836780
Binnenland

Rode Kruis zoekt 2000 EHBO’ers

Het Nederlandse Rode Kruis zoekt tweeduizend nieuwe vrijwillige hulpverleners. De organisatie zegt hen nog dit jaar te willen inzetten bij massa-evenementen als De Parade in Den Haag, Sail Amsterdam en de op 4 juli in Utrecht startende Tour de France.

Vandaag begint daartoe de wervingscampagne. „Er is dit jaar sprake van een sterke toename van het aantal verzoeken voor EHBO-begeleiding”, zegt woordvoerster Eva Smits van het Rode Kruis. „Komende zomer staat immers een aantal grote publiekstrekkers op stapel, waarvoor honderden extra vrijwilligers nodig zijn.”

De eerstehulpvrijwilligers worden door het Rode Kruis getraind in zowel reanimatie als het behandelen van kleine bloedingen, kneuzingen en schaaf- of snijwonden. Ook in de rampenhulpverlening wil het Rode Kruis meer hulpverleners paraat hebben. „Het is voor ons nu alle hens aan dek om alle aanvragen te kunnen inwilligen”, reageert evenementenhulpcoördinator Jeroen Bot. Alleen al voor de Nijmeegse Vierdaagse zijn elke dag 500-600 getrainde EHBO’ers nodig. Sail vergt ruim 300 opgeleide vrijwilligers.