Nieuws
836802
Nieuws

Horen, zien en meepraten: tv tip

Een verhaal over verdriet, lijden en hoop

Het is vandaag Witte Donderdag! Als kind werd Pasen bij ons thuis nog echt gevierd. Een Paastak, en vazen vol katjes die mijn moeder en ik langs de waterkant bij het spoor geplukt hadden. En natuurlijk nieuwe kleren, een fijne traditie. In mijn herinnering liep ik altijd te klappertanden van de kou in mijn nieuwe jurkjes, maar dat mocht de pret niet deren.

De EO houdt er een andere traditie op na. De omroep komt voor de vijfde keer op rij met The Passion. Dit jaar wordt de grote live televisieproductie opgevoerd in de binnenstad van Enschede. Het is komend jaar 15 jaar geleden dat de vuurwerkramp plaatsvond in Enschede. De wijk Roombeek is inmiddels als een feniks uit de as herrezen. Niettemin staat deze gebeurtenis nog in het geheugen van de inwoners gegrift. Het paasverhaal uit de Bijbel, dat in The Passion centraal staat, is ook een verhaal over verdriet, lijden en hoop.

Vorig jaar viel het muziekspektakel bijna in het water door de kou. Anita Meyer stond te klappertanden en was door de kou zelfs eventjes haar tekst kwijt. Het is ook een van de redenen waarom ik in ons land bijna nooit ver van tevoren kaartjes koop voor een festival of een ander buiten-event. Ik ben een enorme koukleum en zie er niets in om tot op het bot te verregenen. Terwijl mijn zus eindeloos kan genieten van André Rieu op het Vrijthof terwijl de regen met bakken uit de hemel valt, blijf ik lekker binnen als er zelfs alleen maar regen voorspeld wordt.

Wat zijn jullie plannen voor de Paasdagen eigenlijk?

NPO 1 - 20.30 uur - The Passion

Over Ronneke

Televisiekijken, boeken lezen en naar muziek luisteren als dagelijkse job. Wie wil dat niet? Journaliste Ronneke van der Genugten geniet van deze droombaan. Gelukkig deelt ze die bevindingen nu ook dagelijks met ons op VROUW.nl!