Nieuws
836827
Nieuws

Lamborghini Aventador SV bevestigd voor AutoRAI

De Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce komt definitief naar de aanstaande AutoRAI. De supersporter beleefde begin maart zijn wereldprimeur op de autoshow van Genève en is in Amsterdam voor het eerst in Nederland te zien.

De SV-versie is de overtreffende trap van de Lamborghini Aventador. Hij is 50 kilo lichter dan de reguliere versie, door onder meer de toepassing van koolstofvezel en het verwijderen van 'overbodige' onderdelen als de autoradio en het navigatiesysteem.

Prestaties

Achterin de Aventador SV ligt nog steeds een 6,5 liter V12, maar die pompt er niet langer 700 pk uit, maar 750 pk. De prestaties worden daar echter niet bijster veel beter van. Zowel de 'gewone' Aventador als de SV hebben een top van 350 km/h en die laatste snoept slechts 0,1 seconden van de 0-100 km/h-sprint af (2,8 seconden tegenover 2,9 seconden).

Half miljoen

Er zijn in Nederland al zeven orders geplaatst voor de Aventador SV, die bijna een half miljoen euro gaat kosten. Eind dit jaar zullen de eerste op de weg te zien zijn. De stand van de Lamborghini-importeur is in hal 8 van de AutoRAI, die dit jaar van 17 tot en met 26 april wordt gehouden.

Kijk hier voor alle primeurs die dit jaar op de AutoRAI staan.