Nieuws
836833
Nieuws

Solliciteren via Whatsapp

De geschreven sollicitatiebrief is allang passé en aan de digitale versie lijkt ook een einde te komen. Uitzender YoungCapital introduceert het solliciteren met een videobericht via Whatsapp.

Via WhatsApp kunnen kandidaten met hun smartphone een video opnemen van zichzelf. Deze sturen ze vervolgens direct door naar de recruiter, via het mobiele nummer dat bij de online vacature vermeld staat. Vervolgens kan de ontvanger direct besluiten of hij de kandidaat verder wil spreken, of dat hij de video doorstuurt naar een collega voor een andere vacature.

“Op video kun je kwaliteiten overbrengen die je op papier niet kunt laten zien, bijvoorbeeld of je overtuigingskracht hebt of een klantvriendelijke uitstraling”, zegt Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “Een videomotivatie is dan veel relevanter dan de traditionele sollicitatiebrief.” *

Het solliciteren via Whatsapp is vooralsnog bedoeld voor specifieke vacatures waar contact met klanten een belangrijke rol speelt, zoals in de verkoop, op de klantenservice of in de logistiek.