Nieuws
836875
Nieuws

Dijsselbloem floot top ABN-Amro nooit terug

Van onze parlementaire redactie Minister Dijsselbloem (Financiën) heeft de top van staatsbank ABN Amro nooit gevraagd af te zien van een loonsverhoging van een ton. Volgens de PvdA-bewindsman stond de bank in zijn recht en sloeg hij daarom niet met de vuist op tafel.

Afgesproken werd dat hij de salarisstijging publiekelijk zou verdedigen. „Deze loonsverhoging moest doorgaan, heeft men gezegd. Er was geen sprake van instemming of niet. Juridisch en politiek viel er weinig op af te dingen. Daarom heb ik ook niet gezegd ’dit kan niet en dit mag niet’”, aldus de PvdA-bewindsman gisteren.

Oppositiepartijen in de Tweede Kamer willen het naadje van de kous weten over wat zich allemaal precies tussen de minister en ABN Amro heeft afgespeeld. Het wordt opmerkelijk gevonden dat Dijsselbloem recent publiekelijk fel van leer trok tegen de salarisverhoging, maar dat hij er tegelijkertijd klaarblijkelijk niet eens expliciet om heeft gevraagd ervan af te zien. Bovendien wist hij er in maart vorig jaar al van.

Lees het hele verhaal: Minister deed niets