Nieuws
83769
Nieuws

Lycamobile schort onlineregistratie op

BRUSSEL - Lycamobile schort de onlineregistratie van prepaid-simkaarten in België tijdelijk op. Gebruikers lijken er namelijk in geslaagd met behulp van valse of gestolen identificatiedocumenten zich online te registreren. Dat meldt Lycamobile woensdag.

De operator met een miljoen klanten richt zich vooral op mensen die veel naar het buitenland bellen. Het bedrijf geeft aan de systemen te controleren of ze aan de wetgeving voldoen. De verwachting is dat de onlineregistratie snel weer mogelijk is.

Lycamobile vroeg voor onlineregistratie enkel een duidelijke foto van een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs, maar controleerde niet wie de eigenaar daarvan is.

De Belgische telecomwaakhond BIPT tikte vier telecombedrijven, waaronder Lycamobile, op de vingers omdat ze de registratie van prepaidklanten niet op orde hadden. Minister van Telecom Alexander De Croo wees erop dat ze boetes riskeren of hun vergunning kwijt kunnen raken. In de strijd tegen terrorisme wil de regering het onmogelijk maken om anoniem met mobiele telefoons te bellen.