Nieuws/Buitenland
838669
Buitenland

Video gevonden tussen wrakstukken toestel Germanwings

Zowel Bild als Paris Match schrijven dat reddingswerkers tussen de brokstukken van de vlucht 9525 een telefoon hebben gevonden met een korte video die gemaakt was vlak voor de crash.

Een bron uit het onderzoeksteam zou dat aan de krant en het weekblad gemeld hebben.

Volgens Paris Match was de opname zeer chaotisch en zou het lastig zijn mensen te identificeren. Maar het geluid van de schreeuwende passagiers maakt volgens het weekblad duidelijk hoe groot de angst geweest moet zijn gweest onder de passagiers. Het blad schrijft dat ze de kreet 'mijn god' in verschillende talen hebben gehoord. Ook het geluid van slaan op metaal is meer dan drie keer gehoord, wat zou kunnen betekenen dat de piloot op dat moment probeerde de deur van de cockpit in te slaan met iets zwaars. Aan het einde neemt het geschreeuw toe, gevolgd door een hevige schok. Een deel van het vliegtuig lijkt een berg te hebben geraakt. Dan is het stil.

Degene die de video gemaakt heeft, zat achterin het vliegtuig. Het is niet duidelijk of de telefoon van een passagier of een bemanningslid was.

De data van de video zouden exact overeenkomen met de data van de zwarte doos. Er wordt niet getwijfeld over de echtheid. De smartphone zelf was kapot maar het geheugen was nog te lezen.

De media hebben de opname niet online geplaatst.

Lichamen geborgen

Alle stoffelijke overschotten op de plek waar het toestel van Germanwings in de Franse Alpen is neergestort, zijn geborgen. Dat meldden Duitse media dinsdag op basis van informatie van de Franse gendarmerie.