839136
Nieuws

Zayn Malik verlaat One Direction

Nadat Zayn Malik in opspraak kwam door zijn vermeende ontrouw en het vroegtijdig verlaten van de tour met One Direction, komt er nu een verklaring naar buiten waarin bevestigd wordt dat hij definitief de boyband verlaat.

In de verklaring op Facebook wordt verteld dat Harry, Niall, Liam en Louis als kwartet verder zullen gaan met One Direction. De vier zouden uitkijken naar het vervolg van hun tour en het aankomende vijfde album dat eind dit jaar wordt uitgebracht.

Zayn laat weten dat het leven met One Direction hem zwaarder is gevallen dan hij ooit had verwacht. "Na vijf jaar is het voor mij tijd om de band te verlaten. Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan de fans als ik hen heb teleurgesteld, maar ik moet doen wat voor mij goed voelt", aldus Zayn.

Zayn kwam de opgelopen week in opspraak omdat hij innig werd gesignaleerd in Thailand met een ander meisje aan zijn zijde dan zijn verloofde Perrie Edwards. Malik verliet daarop vroegtijdig de wereldtour van One Direction. "Ik wil een 22-jarige zijn die in staat is om te ontspannen en kan genieten van wat tijd buiten de spotlights", laat hij nu weten.

Wel benadrukt Malik dat hij in de vier overige bandleden een vriendschap voor het leven heeft gevonden en dat hij een gouden toekomst voor hen ziet. "Ik weet dat ze de beste band ter wereld zullen blijven."

Ook de overige leden van de band laten van zich horen: "We vinden het heel erg dat Zayn vertrekt, maar we respecteren zijn beslissing en gunnen hem een mooie toekomst. De afgelopen vijf jaar zijn meer dan fantastisch geweest, we hebben samen zoveel meegemaakt dus zullen we altijd vrienden blijven."

Toch ziet de band een toekomst zonder Zayn. "We zullen met zijn vieren doorgaan. We kijken er naar uit om het nieuwe album op te nemen en alle fans te ontmoeten tijdens het volgende deel van de wereldtour.

Ook Simon Cowell liet van zich horen, hij stelde de boyband samen tijdens hun individuele deelname aan X Factor. "Ik wil Zayn graag bedanken voor alles wat hij heeft betekend voor One Direction. Sinds mijn ontmoeting met Zayn in 2010 ben ik heel gek en trots op hem geworden. Ik heb hem zelfvertrouwen zien ontwikkelen en ik vind het erg jammer om hem te zien gaan." De X Factor-coach liet verder nog weten het volgste vertrouwen te hebben in de overige vier jongens en hun toekomst bij de band.