Nieuws/Buitenland
839233
Buitenland

'Jeugdliefde Lubitz zwanger van zijn kind'

Jeugdliefde Kathrin G., met wie zelfmoordpiloot Andreas Lubitz in Düsseldorf samenwoonde, zou zwanger zijn van zijn kind. De vrouw is lerares op een school en had daar al verteld dat ze in verwachting is.

Het stel verkeerde volgens vrienden in een ernstige relatiecrisis. Kathrin G. zou haar vriend hebben willen verlaten omdat ze niet langer tegen zijn grillige gedrag kon. ,,Hij probeerde haar in alles zijn eigen wil op te leggen. Hij wilde bepalen wat voor kleren ze droeg en met wie ze praatte. Hij was een control freak van het ergste soort." Een andere bekende van de twee vertelt dat Kathrin steeds banger werd voor haar vriend.

Andreas Lubitz had in het verleden ook een paar maanden een relatie met een stewardess van Germanwings. Deze 26-jarige Maria, die in het echt een andere naam heeft, omschrijft haar ex als „gekweld” en een man die goed kon verbergen wat er werkelijk met hem aan de hand was. Volgens zijn ex werd Lubitz geregeld 's nachts wakker en schreeuwde hij: „We gaan eraan”. Ze vertelt dat hij rondliep met het idee om een „spectaculair gebaar te maken waardoor iedereen zich zou herinneren wie hij was”. Ook had hij volgens haar regelmatig woedeaanvallen waarbij hij haar soms zelfs opsloot in de badkamer.