Nieuws
839472
Nieuws

‘Overheid moet waterstoftechniek prioriteit geven’

De Nederlandse overheid moet niet de nadruk leggen op het aanleggen van extra laadpalen voor elektrische auto’s. De focus moet juist liggen op extra waterstoftankplaatsen, zo blijkt uit onderzoek onder lezers van De Telegraaf en Autovisie. Men heeft meer vertrouwen in waterstoftechniek dan EV’s.

Waterstof populairst

Waterstof wint het met afstand in vergelijking met benzine, diesel, hybride, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijving. Liefst 86 procent van de stemmen gaat naar waterstoftechniek en slechts 5 procent naar elektrische aandrijving. Benzine en diesel zijn beide goed voor 3 procent van de stemmen. Hybride en plug-in techniek krijgen respectievelijk 1 en 2 procent van de in totaal 1.300 stemmen.

Maak vaart

Op de stelling 'Overheid moet investeren in snellere uitrol waterstoftankstations' laten ruim 2.170 mensen hun stem achter. Wat blijkt? Een aanzienlijke meerderheid van 82 procent vindt dat de overheid vaart moet maken met het uitrollen waterstoftankstations. Een minderheid van 18 procent is daar niet mee eens.

Ondersteuning

De auto-industrie ziet waterstof als de brandstof van de toekomst. Volgens automerken zijn waterstofinstallaties voor grotere auto's de beste oplossing, terwijl voor stadsauto's elektrisch rijden het beste concept is. De overheid kan autofabrikanten ondersteunen met de ontwikkeling van die technieken, maar vooralsnog gaat vrijwel alle aandacht alleen uit naar elektrische auto’s.