Nieuws/Binnenland
839552
Binnenland

Kisten met resten vanuit Oekraïne onderweg

Opnieuw zijn zaterdag stoffelijke resten van slachtoffers van de rampvlucht MH17 vanuit Charkov in Oekraïne onderweg naar Nederland. De drie kisten komen, zo wordt verwacht, rond 16.00 uur aan op vliegbasis Eindhoven. Namens het kabinet zijn de ministers Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) daar aanwezig.

Net als bij alle eerdere aankomsten worden de menselijke resten en persoonlijke spullen vervolgens naar de Van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.

Nederlandse onderzoekers hebben de resten deze week gevonden in het rampgebied in het oosten van Oekraïne. Het team van defensie- en politiemedewerkers is daar om de repatriëringsmissie in april zo goed mogelijk voor te bereiden. Tijdens die missie moet de laatste overblijfselen van slachtoffers, persoonlijke bezittingen en brokstukken van het neergestorte vliegtuig worden geborgen.

Bij de crash van het toestel van Malaysia Airlines kwamen in juli vorig jaar alle 298 inzittenden om het leven, onder wie 196 Nederlands. Op twee na zijn alle slachtoffers geïdentificeerd.