Nieuws/Binnenland
839615
Binnenland

NS: Ga niet met trein naar Amsterdam

De NS raadt reizigers aan vrijdag niet meer met de trein naar Amsterdam en Schiphol te reizen. Het treinverkeer is daar nog ontregeld na de stroomstoring eerder op de dag. Naar en vanaf Amsterdam Centraal rijden geen treinen, naar en vanaf Schiphol rijden enkele treinen, heeft de NS gemeld.

Op de stations zijn extra NS-medewerkers om gestrande reizigers op weg te helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de Amsterdamse metro. Tussen Amsterdam Sloterdijk en Haarlem, tussen Amsterdam Zuid en Schiphol en tussen Leiden Centraal en Schiphol rijden bussen. De NS zegt de situatie „zeer vervelend” te vinden.

Reizigers die nog op een station staan, kunnen het beste proberen eigen vervoer naar hun bestemming te regelen. „We laten wel bussen rijden, maar de capaciteit is bij lange niet genoeg om iedereen thuis te krijgen”, aldus de woordvoerder.

Dat de gevolgen van de stroomstoring van eerder vandaag zo lang aanhouden, komt volgens hem doordat er een gigantische logistieke puzzel is ontstaan. Hij kon nog niet zeggen hoe lang deze situatie zal aanhouden.